Найкраще молоко, за мікробіологічними показниками —«Добірне незбиране», якщо хочете пити найбільш якісне і корисне молоко, купуйте саме це. Поставляють його перевірені господарства, молоко не сепарують (поділ на вершки і знежирене молоко), має таку жирність, який його наділила корова. Жирність молока у корів може варіюватися від 1,5% до 9 — 12%, середній показник від 2 до 6%. Тому, щоб домогтися якогось — то середнього показання жирності молока, від різних корівок, молоко гомогенізують до рівномірного стану. Після жирність вимірюють, і вказують на упаковці добірного молока, в середньому вона становить від 3, 5 до 5,0%.

Якщо для вас такий рівень жирності, занадто великий, є альтернатива — нормалізоване молоко . має жирність від 0,5% і більше. Виготовляють його так: сепарують, відокремлюють вершки від молока, виходить знежирене молоко. А після змішують молоко і вершки до необхідної жирності, тому це молоко називають нормалізованим.

Як роблять пряжене молоко?

Молоко прогрівають, але не кип’ятять, протягом 3:00, внаслідок чого воно знаходить коричневий відтінок і незвичайний смак.

Топлено молоко можна приготувати і в домашніх умовах. Молоко жирністю 4 — 6% доведіть до кипіння, вилийте в термос, і залиште його там, на 6 — 8:00.

Щоб молоко було нешкідливо, його завжди піддають обробці високими температурами, позбавляючись від паразитів і мікробів. Але способи обробки, існують різні; одна залишає продукт «живим», а інший вбиває всю мікрофлору; корисну і шкідливу, роблячи продукт мертвим.

На молокозаводах використовують три види обробки; пастеризація, стерилізація і ультрапастеризація.

Пастеризація . молоко швидко прогрівають до + 90º С, яке — то кількість корисних і шкідливих мікроорганізмів виживає, тому таке молоко краще зберігати в холодильнику.

У стерилизованном молоці, всі мікроорганізми вбиті, а вітаміни зруйновані, воно безпечне і марно.

А ось корисне і одночасно безпечне молоко — ультрапастеризоване . Ультрапастеризація — це новітній і щадний спосіб обробки. Молоко доводять до + 140º С за 2 -3 секунди, це дає можливість позбутися шкідливої ​​мікрофлори, і одночасно зберегти корисні вітаміни.

Найкраща упаковка для молока — це скляна тара, матеріал не вступає в реакцію з вмістом. Але скло не практично — його не зручно носити, легко розбити, а продукт буде коштує значно дорожче. Тому знайшли альтернативу скляній тарі; тетрапак &# 8 212; це картонна багатошарова коробка, всередині шар з алюмінієвої фольги. На сьогоднішній день — це найкраща упаковка для швидкопсувних продуктів, вона максимально наближена до скла, за своїми якісними показниками. Іншою упаковкою теж не варто нехтувати, але у неї є істотні недоліки. ПЕТ — пляшки та поліетиленові пакети, мають репутацію безпечної упаковки, але передають запах пластика знаходяться в них напоям. Картонна упаковка пропускає повітря, тому в нього наливають швидко псується молоко.

Also you can order here.

Також можна читати

  • Як перевести кішку з сухого корму на натуральні продукти

    Моїй британської кішечці вже 9 років. Коли їй було 2 місяці, я повезла її до відомого ветеринара. Він сказав, що кішечку потрібно годувати тільки сухим кормом. І ось до цих пір я її годувала прак…

  • Чому кішки багато сплять

    Кожен, у кого вдома є своя кішка, напевно, дуже часто помічав, що його улюбленець дуже довго часу проводить в сплячому стані. І дійсно, цей факт підтверджується багатьма вченими, які й досі займа…

  • Французький бульдог, bulldog — Основи дресирування

    Основи дресирування французьких бульдогів Французький бульдог володіє урівноваженим і доброзичливим характером, що позитивно впливає на його взаємини з людиною. До того ж навички, які собака отр…


Share →